Skip to main content
search
0

Így várasd a vendégeid!

By 2019-06-24Weddings

Minden egyes párnak elmondon, hogy ha egy mód van rá, akkor a kreatív fotózást ne tegye az esküvő napjára. Ha ez nem megy, akkor legalább tegye az esküvő délelőttjére.

Mi közöm nekem ceremóniamesterként a kreatív fotózáshoz?

Alapból nem sok, de ha úgy alakul, hogy a fenti tanácsok egyikét sem tudja megfogadni a pár a körülmények miatt, akkor igenis fontos lesz számomra is, hogy az esküvő közben mikor vonul el a pár egy kreatív fotózásra.

Miért?

Ceremóniamesterként az a feladatom, hogy mind a pár, mind pedig a vendégek jól érezzék magukat az esküvő napján attól a pillanattól, hogy megérkeztek az első helyszínre, egészen éjfélig. (Utána általában már nem kellek hozzá ;))

Fontos, hogy ha mondjuk egy templomi szertartás után csoportos fotózással, gratulációval, italozással már sikerült bemelegíteni a hangulatot, akkor az események gördülékenyen haladjanak tovább a vacsora felé.

Ha azonban a pár ekkor elmegy kreatív fotózkodni, akkor a vendégek számára felsejlik a „bepunnyadás” réme. Ez az, amikor már túl vannak az ismerősökkel való találkozás pillanatának kezdeti izgalmán. Amikor már elfogyott az italuk és már csak várják a következő programot és amikor határozottan észreveszik, hogy éhesek, vagy leülnének, a pár meg még sehol. Ilyenkor hiába vetnek kérdő pillantást a ceremóniamesterre: ott és akkor ő már semmit nem tehet.

Erre a helyzetre készülni kell

A vendégek jó kedvét és lelkesedését leginkább rendszeresen adagolt új ingerekkel lehet fenntartani.

Egy rövid fotózkodás esetén akár az is elég lehet, ha például a polgári szertartás és a vacsora nem azonos helyszínen van. Így amíg a pár fotózkodik, addig a vendégek átjutnak (gyalog, kocsival, taxival, vagy szervezett busszal) az új helyszínre. Majd ismerkednek a helyszínnel. Ezzel is könnyedén le lehet foglalni őket egy félórára.

Persze az is hasznos, ha ehhez az új helyszín bőven tartogat ingereket. Akár azért, mert eleve különleges a helyszín a panorámája, vagy a berendezése miatt, de különlegessé lehet tenni egy egyedi dekorral, vagy egy-két személyes háttérjátékkal is.

És ha 1 órát van távol a pár?

Hosszabb időnél (1 óra) már viszont érdemes külön programot szervezni a vendégeknek. Volt, ahol ezt ostoros, lovas bemutatóval oldották meg. De volt, ahol borkóstolót grillezést szerveztek. Akadt sétakocsikázós megoldás is.

Ami viszont egy budapesti helyszínnél a leghangulatosabb és a külföldiek számára talán leglenyűgözöbb, az egy hajózás a dunán. (Még ha a közelmúlt eseményei be is árnyékolják ezt a remek kikapcsolódást)

Ha valakinek nincs semmilyen közös témája a többi vendéggel, akkor is a két part és a folyó fennséges látványa bőven elég izgalmat rejt magában ahhoz, hogy egy ablak mellé leülve egy itallal akár egy órán át merengve a Gellért hegyen, a Váron, vagy az Erzsébet hídon felhőtlenül érezze magát.

Dunai hajózás – A legjobb, amit tehetsz az esküvői vendégeiddel, miközben Ti kreatív fotózáson vagytok

Mire a pár visszaér és folytatódik a program, a vendégek a folytatáshoz feltöltődve, lelkesen fogják várni őket.

Drága párok, ha már várniuk kell a vendégeknek a fotózásnál, adjatok nekik olyan élményt, hogy utána lelkesen várjanak vissza titeket, hogy felhőtlenül folytatódhasson a Ti Nagy Napotok!

És persze ha még ötletekre vágytok, itt találtok még infót a munkámról: https://herendigabor.hu/atis

Ha pedig az üzleti csevegésről szeretnél többet megtudni, iratkozz fel az alábbi formon.

Leave a Reply

A 3 legjobb módszer, hogy ne izgulj a közönség előtt!

3 hétköznapi életben gyakorolható módszert mutatok be neked, amely kis gyakorlással segíteni fog abban, hogy ezek a helyzetek ne jelentsenek éjszakákon át tartó forgolódást és szorongási rohamokat a legváratlanabb helyzetekben.

Töltsd le a videót és vállald be nyugalommal a soron következő előadást.